- Basın Açıklaması -

Hizb-ut Tahrir / Bangladeş, “Hilâfet: Yegâne Sahîh Liderlik ve Nizâmdır” Başlıklı Genel Bir Konferans Düzenliyor

 

No: BG–BA–2008–RS–TR–0029

 H. 26 Zilhicce 1429

 

M. 25 Aralık 2008

 

 Hizb-ut Tahrir, bugün ülkenin farklı yerlerinden yaklaşık üç bin (3.000) kişinin katılımıyla Dakka şehrindeki Mühendislik Fakültesi’nde “Hilâfet: Yegâne Liderlik ve Nizâmdır” başlıklı genel bir konferans düzenledi. Konferansa Hizb-ut Tahrir / Bangladeş Resmî Sözcüsü Muhyiddîn Ahmed, Resmî Sözcü Yardımcısı Kâdî Murşid-il Hakk ve üye Ahmed Cemâl İkbâl katıldı. Konferansta tartışmayı, Mustafâ Minhâz, Dr. Seyyid Gulâm Mevlâ, Şeyh Tevfîk ve Şeyh Memnûr Râşid idare etti.

 

“2008 Seçimleri Bir Amerikan-Hindistan-İngiliz Sentezidir” başlıklı ilk konuşmayı, şabb Ahmed Cemâl İkbâl yaptı ve şöyle dedi; “Gerek 11.01 Hükümeti, gerekse olağanüstü hal hükümeti, Sömürgeciliğin, özelde hakim zümreye, genelde ise Bangladeş’teki tüm yönetim nizâmına hakim olduğunu ve seçimlerin bu temel sorunu halledememeğini açık bir şekilde ortaya koymuştur.” Ve şöyle ekledi; “hakim zümre, insanları temsil etmemektedir. Zîra onlar, insanların maslahatlarına hizmet etmeyip Sömürgeci Kâfire hizmet eden nizâmları ve politikaları tatbik etmektedir. İster Amerika olsun, ister Hindistan olsun, isterse İngiltere olsun Sömürgeci Kâfir, bölgedeki çıkarlarına hizmet edebilmek, ülkenin servetlerini yağmalama fırsatı tanıyacak ekonomi politikasını dayatabilmek, Bangladeş Silahlı Kuvvetleri’ni kendi çıkarları uğrunda kullanabilmek, kaynağı laiklik olan Sömürgeci kanunları çıkarabilmek ve medya kanalıyla bozuk kültürünü yayabilmek için daima hoşnut olacağı kendi güdümü altındaki bir yönetim nizâmının konulmasına hırs göstermektedir.”

 

·         “Hilâfet Sömürgecilik Saldırısına Karşı Koymanın Metodudur” başlıklı ikinci konuşmayı, Murşid-il Hakk yaptı ve Müslümanların beldelerine yönelik Sömürgeci saldırılarını püskürtmek için Hilâfet Devleti’nin benimseyeceği bazı politikaları sundu ki bunlardan bazıları şunlardır:

 

·         Hilâfet, devletlerarası ilişkilere egemen bir nizâm olarak İslâm’ı egemen kılmak amacıyla bağımsız ve güçlü bir dış siyaset benimseyecek ve “herkesle dost olma ve hiç kimseyi zorlamama” şeklindeki mevcut basit siyasete son verecektir.

 

·         Gelişmiş silahlara sahip eğitimli büyük bir ordu oluşturarak daimi ve yedek asker siyasetini farz kılacaktır.

 

·         Bölgedeki güç dengesini değiştirebilmesi amacıyla, devletin modern silah teknolojisine sahip olması için çalışacaktır.

 

·         İnsanları, Sömürgecilik tehlikesine karşı ve İslam ile bilinçlendirecektir.

 

·         Farklı İslâmî beldelerin servetlerinden ve adaletli bir servet dağıtımından faydalanmalarına imkân tanıyacak şekilde Müslümanların beldelerini tek bir devletin gölgesinde birleştirmek için çalışacaktır.  

 

 “Hilâfet Devleti’nde Yönetim Nizâmı” başlıklı son konuşmayı ise Muhyiddîn Ahmed yaptı ve şöyle dedi; “Mevcut yönetim nizâmı gölgesindeki hakim zümre, zulüm ve zorbalık uygulamış, insanların işlerini gözetmemiş ve herhangi bir muhasebeye maruz kalmamıştır.” Ayrıca Hilâfet Devleti’nin, insanların işlerini gözetme keyfiyetini detaylı bir şekilde açıklayarak, kurulması halinde Hilâfet Devleti’nin atacığı ilk adımların, insanların temel ihtiyaçlarını gidermek, enerji kaynaklarını güçlü bir sanayi sistemin yapısında kullanmak yoluyla devasa ve bağımsız bir ekonomi inşa etmeyi benimsemek olacağını ifade etti. 

 

Konuşmasının sonunda, Hilâfet Devleti’ni ikâme etmenin Allahu [Subhânehu ve Te’alâ]’nın Müslümanlara bir farzı olduğunu, Hizb-ut Tahrir’in, Hilâfet Devleti’ni kurmak için İslâmî âlemde çalıştığını, elli senelik siyasî mücadele ve fikrî çatışma tecrübesine sahip olduğunu teyit ederek insanları, Hilâfet Devleti’ni kurmak için Hizb ile birlikte çalışmaya davet etti.

 

Konferansın açılışında “Hilâfet Değişim İçin Gereklidir” başlıklı bir sinevizyon gösterimi sunuldu ve katılımcıların Bangladeş’teki siyasî durum, dünyadaki Müslümanların maruz kaldıkları sorunlar ve bu sorunların çözümü olarak Hilâfet Nizâmı hakkında sorular sorarak konuşmacılarla kaynaştığı soru-cevap faslı ile son buldu.

 

Bu Basın Açıklamasını İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız!