- Basın Açıklaması -

2009 / 2010 Genel Bütçesi

Demokratik Hükümetler ile Diktatör Hükümetlerin Bütçeleri Arasında Hiç Bir Fark Yoktur, İslâmî Ekonomik Nizamdan Başka Bir Çözüm de Yoktur

 

No: PK–BA–2009–RSY–TR–0026

 

H. 25 Cimâ's Sânî 1430
    M. 17 Haziran 2009

 

Demokratik Hükümetin gelecek yıl için sunduğu bütçe, ister yönetimde "diktatör" bir kişi olsun isterse de "demokrat" denilen seçilmiş kimseler olsun Pakistan ekonomisinin başarısız Kapitalist ilkelerine göre idare edildiğini bir kez daha teyit etmiştir. Geçtiğimiz dokuz yıl boyunca Pakistan'daki aydınlar, ekonomik sorunlar da dâhil Pakistan'daki sorunların çözümüne sadece demokratik Hükümetin muktedir olduğu iddialarında ısrar etmelerine rağmen mevcut durum iddia ettiklerinin aksine bir durumdur. Zira Hükümet, Uluslararası Para Fonu'nun baskılarına teslim olarak elektrik fiyatları ile akaryakıt ve akaryakıt ürünlerinin vergisini yükseltmiş ve fakirler için verdiği 120 milyar Rupilik malî yardımları kaldırmıştır. Dolayısıyla Pakistan, bu kötü ekonomik veriler gölgesinde asla ilerleyemeyecektir. Zira basit bir kıyaslamayla gelişmiş devletlerin halklarından destek ve yardımları kaldırmadığı görülecektir. Ancak Pakistan bunun aksini yapmaktadır. Mesela Amerika ile Avrupa, düzenli şekilde senelik olarak 46.5 milyar dolar ile 54 milyar avro ziraat sektörüne destek vermekteler ve bu desteği kaldırmaya da niyetli değillerdir.

 

Ayrıca desteğin kaldırılmasının yanı sıra Pakistan'ın kırılgan ekonomisinden geriye kalanları da yok etmek için sömürgeci kâfir, elektrik ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçların fiyatlarının yükseltilmesi için demokrasiyi kullanmaktadır.

 

Terörizme, "İslâm'a" yönelik Amerikan savaşını finanse etmek için yeni bütçenin, insanlara yeni vergiler koyması bir felakettir.

 

Hükümetin IMF'in direktiflerini dayattığı yöntem, ister yönetim nizamı demokratik olsun, isterse de diktatörlük olsun Pakistan bütçesinin, Kapitalizmin ilkeleri üzerine bina edildiğini bir kez daha tekit etmiştir. Batı hadâratıyla haşır-neşir olanların, başarısız Kapitalist ekonominin modelini anlamaları için, mevcut küresel ekonomik kriz yeterli değil midir? Zira nasıl olur da bir sistem, Amerika gibi büyük ülkelerin ekonomik sorunlarını çözmede başarısız olduğu halde Pakistan'ın ekonomik sorunlarını çözebilir? Kapitalizm, servet dağılımının üretimin arttırılması yoluyla olacağı şeklindeki yanlış fikirleri sebebiyle milyonlarca Amerikalının temel ihtiyaçlarını karşılamada başarısız olduğu gibi yoksulluk ve işsizlik sorunlarını çözmede de başarısız olmuştur.

 

Pakistan'daki ekonomik sorunlar, ancak İslâmî Ekonomik Nizam’ın tatbik edilmesiyle çözülür. Zira mevcut nizamın aksine İslâm'daki ekonomik nizam, doğrudan Uluslararası Para Fonu'nun denetimi ve gözetimi altında çalışan Şevket Aziz ve Şevket Turani gibi beşerin koyduğu bir nizam değil Kur'an ve Sünnet'den istinbat edilmiş bir nizamdır. Yani Hilâfet'in ikame edilmesinin ardından, fakirlerin üzerinde doğrudan veya dolaylı bir vergi olmayacaktır. Zira şeriat, fakirlere vergiler konulmasını haram kılmış dahası devlete, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamasını vacip kılmıştır. Bunun yanı sıra petrol, doğalgaz, elektrik ile tabii kaynaklar, kamu malı olacak ve devlet bunları insanlara maliyetine sağlayacaktır. Elektrik, doğalgaz, petrol ve madenlerin bolluğunun doğal sonucu olarak üretim maliyetinin düşük olması, tabiatıyla bunların fiyatlarının da düşük olmasını sağlayacaktır. Ayrıca "şirketler tarafından ekileceği" gerekçesiyle yabancı şirketlere dağıtmak yerine devlet, bu ziraî arazileri, ziraî üretimin hacminin artırılması bakımından bizzat ekmeleri için insanlara dağıtacaktır.

 

Bunun yanı sıra İslâm, ihracat ve ithalat yapan Müslüman tacirlere gümrük vergisi konulmasını haram kılmıştır ki bu politika, sanayiye yardım edilmesi, malın kenzedilmesinin sınırlanması ve tüketicinin korunması bakımındandır. Ayrıca gümrük vergileri, mülkiyet vergisi, satış vergisi ve benzerleri gibi olan doğrudan vergiler, şeriata aykırıdır ve Hilâfet Devleti gölgesinde insanlardan kaldırılacaktır ki bu da sanayinin desteklenmesi ve fiyatların istikrarı bakımındandır.

 

Bu Basın Açıklamasını İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız!