- Basın Açıklaması -

Ülkenin Millî Mîsâk’a Değil, Yeni Bir Yönetim Nizâmına İhtiyacı Var

 

No: BG–BA–2008–RS–TR–0010

 H. 08 Cumâde’l Ûlâ 1429
  M. 13 Mayıs 2008

 

Hizb-ut Tahrir’in Bangladeş’teki Resmî Sözcüsü Muhyiddîn Ahmed, bugün bir basın açıklaması yayınlayarak dün gece televizyonlarda yayınlanan halka hitap konuşmasında Başbakan Fahruddîn Ahmed’in ülkenin siyâsî krizini çözmeye yönelik yol haritasının bir parçası olarak diğer adımlar dâhilinde bir Millî Mîsâk’a çağrıda bulunmasına tepki gösterdi. Açıklamasında Muhyiddîn Ahmed, ülkenin güya bir millî mîsâka değil, Kur’ân ve Sünnet’e dayalı yeni bir yönetim nizâmına ihtiyacı olduğunu belirtti. Muhyiddîn Ahmed açıklamasında, aşağıdaki yorumlarda bulundu:

 

1.     Millî Mîsâk düşüncesi, halka karşı bir tuzaktır. Bir milli mîsâk çağrısında bulunmak, mevcut fâsit yönetim sisteminin ömrünü uzatmaya yönelik bir düşünce olmaktan ziyade bir şey değildir. Üstelik Başbakan, son bir buçuk yılda az-çok benzer konuların tekrarından öte geçmeyen onlarca kez halka hitap ettikten sonra bu hitabında bazı yenilikler getirmiş olmaktadır.

 

2.     Millî Mîsâk düşüncesi, Fahruddîn Ahmed’in kafasından çıkmamıştır, bilakis Başbakan’ın bu hitâbından birkaç gün önce kendisini ziyâret eden Güney ve Orta Asya işlerinden sorumlu Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Boucher’ın kafasından çıkmıştır. Sömürgeciler geçmişte de pek çok millete böylesi içi boş millî mîsâklar dayatmışlardır. Çünkü millî mîsâk nârâları atılırken bu ülkelerin insanları köleleştirilmiş, onlara hiçbir hayır getirilmemiştir. Son bir buçuk yıldır Amerikan-İngiliz-Hindu Sömürgecilerine tam teslimiyet şiarı ile ilerleyen Başbakan, bu millet için kendisine ait hiçbir düşünceye sahip olmadığını, bu vesileyle bir kez daha kanıtlamıştır.

 

3.     Mîsâkın içeriğine gelince; Fahruddîn Ahmed bunun, tüm partilerin seçim sonuçlarına saygılı olmalarını, grevlere ve boykotlara son vermelerini içerecek şekilde olmasını önermiştir. Nedense ülkenin siyâsî ve ekonomik işlerine yönelik dış müdâhalenin -ki bu, ülkenin yaşadığı mevcut siyâsî krizin başlıca müsebbibidir- sona erdirilmesine çağrıda bulunmaktan âciz kalmıştır.

 

   Son olarak Muhyiddîn Ahmed insanları, ajan yöneticilerin bu tür çağrılarına ve saptırmalarına kanmamaya ve Hilâfet’in kurulmasına yönelik çalışmadaki gayretlerini artırmaya teşvik etti.

 

Bu Basın Açıklamasını İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız!