No: PK–BA–2013–MB–TR–0005

 

H. 29 Safer 1434
M. 12 Ocak 2013

 

- Basın Açıklaması -

Navit Butt’un Kaçırılmasının İnsanlardan Gizlenmesi, Bunun Basîr Olan Subhânehu ve Te’âla’dan da Gizlendiği Anlamına Gelmez

Keyâni ve Zerdâri, Navit Butt’un Serbest Bırakılmasına Dönük Küresel Kampanyaya Yanıt Vermektedirler

 

Hizb-ut Tahrir, Keyâni ve Zerdâri rejiminin Hizb-ut Tahrir / Pakistan Resmî Sözcüsü Navit Butt’un serbest bırakılmasını talep eden www.freenaveedbutt.com web sitesini yasaklamasını kınar. Zira rejim, Hizb-ut Tahrir’in, Pakistan’da Hilafet’i savunanlar arasında büyük bir saygınlığa sahip olan Navit Butt’un derhal serbest bırakılmasını talep eden küresel kampanyasına bir yanıt olarak bu siteyi Pakistan’daki internet sörfçülerinden yasaklamıştır. Çünkü dünyanın dört bir tarafındaki birçok Müslüman, gösteriler düzenlemişler ve Navit Butt’un serbest bırakılmasını talep etmek için Pakistan Büyükelçiliklerine heyetler göndermişler ve Hizb-ut Tahrir de medya organları, hukukçular ve İnsan Hakları Komisyonları içerisindeki liberalleri, rejimin İslam’a davet edenlere ve onun için çalışanlara dayattığı ucuz sansüre karşı seslerini yükseltmeye ve davet kampanyasını savunanlara katılmaya çağırmıştır.  

 

İnsanlardan Müslüman olanların, akidelerini savunma ve bu akidelerine göre yargılanmayı talep etme hakları yok mu yani? Ayrıca bu ümmetin, Allahu [Subhânehu ve Te’âla]’nın indirdikleriyle hükmedilme ve ülkede şeriatın egemen olmasını talep etme hakları yok mu yani? 

 

Hizb-ut Tahrir / Pakistan Vilayeti Müslümanlara, Hilafet’in Allah’ın izniyle çok yakında kurulacağını ve ister web siteleri düzeyinde olsun ister televizyon kanalları düzeyinde isterse de yazılı medya organları düzeyinde olsun medyanın nezih bir siyasete ve bilgilere tanık olacaklarını vurgular. Nitekim en son olarak Hizb-ut Tahrir, “Pakistan İçin 2013 Misakını” yayınlamış ve misakta, İslam ülkelerini Hilafet Devleti’nin gölgesinde birleştirmeye dönük ana hatları açıkladığı gibi aynı şekilde İslam’a güçlü ve etkili bir şekilde davet etmek ve İslamî fikirleri insanların duygularıyla raptetmek için medya organlarının takip etmeleri gereken ana hatları da açıklamıştır. Bu da insanların İslamî hayata dönmesine ve ileride medyanın, İslam Devleti içerisindeki küfür ve fasit fikirleri erozyona uğratmak için çalışmasına teşvik etmek içindir ki böylece ümmet, sömürgecilerin kültürel saldırısı karşısında sağlam bir şekilde durabilsin. Buna binaen Hilafet de kapitalizmin fasit fikirlerini ortadan kaldırmayı ve İslam’ın yüce değerlerini güçlendirmeyi garanti altına alacaktır.

 

Hizb-ut Tahrir / Pakistan Vilayeti, Keyâni, Zerdâri ve rejime bağlı baltacıları, cürümlerinin Allahu [Subhânehu ve Te’âla]’ya gizli kalmayacağı noktasında uyarır. Ayrıca Hizb-ut Tahrir ve onunla birlikte ümmet, onların boğazlarına sarılıp bu ümmete ve İslamlarına karşı işlemiş oldukları cürümlerinden dolayı muhasebe edeceklerdir. O halde istediğiniz şeyi gizleyin ey tagutlar! İsterseniz kendinizi de gizleyin. Peki kendinizi, Allahu [Subhânehu ve Te’âla]’dan ve kanalizasyon kanallarında yada fare deliklerinde olsanız bile sizlerin boğazlarına sarılacak olan ümmetten gizlemeye güç yetirebilecek misiniz?

 

وَلاَ تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلاً عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الأَبْصَارُ مُهْطِعِينَ مُقْنِعِي رُءُوسِهِمْ لاَ يَرْتَدُّ إِلَيْهِمْ طَرْفُهُمْ وَأَفْئِدَتُهُمْ هَوَاءٌ Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından gafil sanma! Ancak Allah, onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor. Zihinleri bomboş olarak kendilerine bile dönüp bakamaz durumda, gözleri göğe dikilmiş bir vaziyette koşarlar.[İbrahim 42-43]

   

Bu Basın Açıklamasını İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız!