- Basın Açıklaması - Mescid-il Ahmar Katliamının Yıldönümünde Pakistan’daki Amerikan Savaşının Güçlendirilmesi Suçundan Sorumlu Olanların Mahkemeye Verilmesi Gerekmektedir Zira Mescid-il Ahmar Operasyonu, “Terörizme” Karşı Savaş Gerekçesi Altında Amerika’nın Teşvikiyle Olmuştur
Pakistan Yüksek Mahkemesi, Mescid-il Ahmar’a yönelik muhasara ve saldırı sırasında kurban düşenlerden sorumlu olanların kimler olduğunu öğrenmek amacıyla bir yargı komisyonu oluşturulacağını açıklamıştır. Nitekim mahkeme, operasyonun bariz liderlerinden birinin mevcut ordu komutanı General Eşfak Pervez Keyâni olduğunu bilmesine rağmen bu komisyonun oluşturulmasını emretmiştir. Zira o vakit o, Pakistan Genel İstihbarat Başkanı olduğu gibi eski komutanı General Pervez Müşerref’in emirlerine binaen Mescid-il Ahmar katliamında esas rol oynayan ana oyunculardan biri olmuştur. Dolayısıyla Mescid-il Ahmar operasyonu, “terörizme” karşı savaşta Pakistan’ın rolünü değiştiren bir nokta olmuştur. Zira askerî liderlik içerisindeki hainler tarafından Pakistan ordusunun “fitne” savaşının içine çekildiği askeri operasyonlar silsilesinin başlangıcı olmuştur. Dolayısıyla Pakistan’daki Kabileler Bölgesi’nde öfkeyi alevlendiren operasyonun vahşî yolunu ateşlemiş ve operasyon, Amerika’nın Svat Vadisi’nde ve ardından da Kabileler Bölgesi’nde tutuşturduğu fitne savaşı kıvılcımının tetikleyicisi olmuştur.
Mescid-il Ahmar operasyonunun akabinde Müşerref, Pakistan / Kabileler Bölgesi’nde asker sayısının artırılmasını ve en büyük askerî operasyonlara zemin hazırlamak için bu bölgedeki çatışmaların yükseltilmesini emretmiştir. Nitekim 12 Temmuz 2007’de ABD'nin Güney ve Orta Asya’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Boucher, Mescid-il Ahmar operasyonundan dolayı Müşerref’i kutladığı sırada şöyle demiştir: “Pakistan’ın vizyonu işte budur. Dolayısıyla Devlet Başkanı Müşerref, sınır bölgelerindeki “Talibanları” durdurmaya ve aynı şekilde Mescid-il Ahmar Camisi gibi kentsel alanlardaki aşırıcılığa son vermeye yönelik azmini kanıtlamıştır. Dolayısıyla Amerika’nın gerekli ulusal çıkarlarından biri de Pakistan’ın bu vizyonu gerçekleştirmeyi başarmasıdır.”
Müşerref’in düşmesinin ardından, Richard Boucher’un bahsetmiş olduğu bu vizyonu gerçekleştirme sorumluğunu General Keyâni yüklenmiştir. Zira yaklaşık dört milyon Müslümanın yerinden edilmesine yol açan operasyonlarda kardeşleriyle savaşmaları için Svat’taki Müslüman Pakistan ordusunun askerlerine liderlik etmiştir. Dolayısıyla bu, Pakistan’ın ortaya çıkmasından bu yana Pakistan halkının en büyük yerinden edilmesi olmuştur. İşte o zamandan bu yana, Amerikan dolarlarının finanse edilmesiyle tutuşturulan ve Amerika’nın bölgedeki çıkarlarının garantilenmesi hedeflenen savaşta on binlerce sivil ve asker ölmüştür. Bu yüzden Yüksek Mahkeme, bir yargı komisyonunun oluşturulmasını emretmiş olsa bile General Keyâni ve Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar Brüksel’de, Batılı efendilerini destekleyeceklerine, bu devam eden cürümsel savaşa Pakistan’ın desteğinin garanti olduğu gibi Richard Boucher’un Pakistan’a dönük vizyonunun uygulanmasının da garanti olduğuna dair söz vermişlerdir. Nitekim ajanı General Müşerref tarafından uygulamaya konulan ve hala Amerika’nın Pakistan’daki bekçisi General Keyâni tarafından tatbik edilen Amerika’nın Pakistan’a dönük vizyonu işte budur.
Ancak Hizb-ut Tahrir’in de, Pakistan Silahlı Kuvvetleri’nin, bölgedeki Amerikan “ihalelerini” değil de halkını korumak için kullanılacak olduğu Pakistan’ dönük alternatif bir vizyonu vardır. Nitekim hizbin vizyonlarından biri de Pakistan Silahlı Kuvvetleri’ni, Amerika’yı bu bölgeden çıkarmaya zorlamak için Peştun Bölgesi’ndeki kardeşleriyle birlikte yan yana durdurmak ve Afganistan, Pakistan ve Orta Asya’yı, İkinci Raşidi Hilafet’in gölgesindeki tek bir İslamî Devlet altında birleştirmektir. Zira Keşmir’i Hindistan devletinin pisliklerinden kurtaracak, vatandaşlarına semavî hükümleri tatbik edecek ve İslamî ülkelerin kaynaklarını halkının maslahatı için kullanacak olan Hilafet’tir.
Peki o halde ey nusret ehli! Pakistan için destek vermeye değer gördüğünü vizyon hangisidir? General Keyâni’nin vizyonu mu yoksa Hizb-ut Tahrir’in vizyonu mu?
|
||||||