-Basın Açıklaması- (Altyapı) Yasası: Kamuoyunun Dikkatlerini Daha Önce Yağmalanan Paralardan Uzaklaştırmak İçindir
Irak parlamentosu, belli bir süredir oylaması gelecek haftaya ertelenen (altyapı) yasa tasarısını tartışmaktadır. 2009 yılından bu yana hükümet tarafından ortaya atılan,–yetkililerin açıklamalarına göre de- stratejik projelerin uygulanması, (kredi ödemek) yoluyla kurumların ve altyapının yeniden imar edilmesi ve toplam maliyetin yaklaşık (40) milyar dolar olması hedeflenen tasarı, işte bu tasarıdır. Parlamento, bu yasaya dönük tartışmalar yüzünden iki kısma ayrılmıştır: Ülkenin maslahatına -görmelerinden- dolayı temsilciler meclisinin onayını talep eden başbakanın ekibi. Ülkeye borçlar, hem de ağır borçlar yüklemesinden dolayı buna karşı çıkan ekip. Bu gündeme gelen yasayı araştıran bir gözlemci, bu tartışmanın katmanları arasında kamuoyunun dikkatlerinin daha önce harcanan paralardan uzaklaştırmanın olduğunu görecektir. Zira Irak, (700) küsur milyar dolar harcama yapmış olduğu halde hala altyapının en temel unsurlarının acısını çekmektedir.
Ey Müslümanlar!
Muhlis olan ve halkının maslahatlarını arzulayan hükümetler, ülkeyi kalkındırmak ve kendilerinden hiçbir lütuf beklemeksizin insanların refah ve mutluluk düzeylerini yükseltmek için özenle ve sessizce çalışırlar. Çünkü bu, onların en önemli görevlerindendir. Ancak darmadağınık olan zırar devletçiklerdeki Müslümanlara gelince; onların hükümetlerinin, aldatıcı serabı su zanneden ama oraya geldiklerinde hiçbir şey bulamayanlardan öte bir şey olmadıklarını görmekteyiz. (Haram olan) menfaatlere ve kazançlara gelince; bu, devletin adamlarının ve kuyruklarının kazanmış oldukları haklardır.
Ey Irak Halkı!
Altyapı yasası, hükümetin, akıbeti 2003 yılından bu yana nihai hesaplamaların gölgesinde Irak devletinin bütçe fazlası olan (250) küsur milyarın heba olmasına yol açmasının yanı sıra malî ve idarî yolsuzluktan başka bir şey olmayacak olan büyük krediler almak için ortaya attığı yasa tasarısına dönük girişimden öte bir şey değildir.
Bu yasa, şaşırtıcı olduğu gibi aşağıdaki vakıalar ışığında bir takım soru işaretleri de taşımaktadır:
1-Borçlar ve garantisi olmayan haram kılınmış yüksek faizler yoluyla zayıf Irak ekonomisinin yüklerinin artmasına katkıda bulunmaktadır.
2-Irak elinde, yeniden yapılanmayı istismar edebilecek devasa petrol gelirleri bulunmaktadır.
3- Şimdiye kadar harcanılmamış il ödeneklerinin yaklaşık (45) milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.
4-Irak Merkez Bankasındaki rezervin, yaklaşık (67) milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.
5-Irak’ın daha önce almış olduğu kredilerin, nasıl ve nereye harcandığı bilinmemektedir ki en son İMF’den almış olduğu miktar, (3.7) milyar dolardır.
6-Yasanın bentlerinde, projelerin tamamlanması için belirlenen süreye bağlı kalınılmaması halinde yabancı şirketler hakkında herhangi bir gerçek teminatın olduğuna dair bir metin geçmemektedir.
Son olarak sizlere, Nebiniz Muhammed [Sallallahu Aleyhi ve Sellem]’e yönelmenizi hatırlatırız.
لاَ يُلْدَغُ المُؤْمِنُ مِنْ جُحْرٍ وَاحِدٍ مَرَّتَيْنِ “Mümin bir delikten iki defa sokulmaz.”
O halde nasıl olur da on yıllar boyunca sabah akşam yağma, yıkım ve kapsamlı yolsuzlulara aldanabilirsiniz?!
Ey insanlar, ey temsilciler! Bizler sizleri, hak sesi dinlemeye davet ediyoruz ki oda şudur; Nübüvvet Minhacı Üzere olan Hilafet’in gölgesinde Allah’ın kitabı ve Resulünün sünnetiyle hükmedecek adil bir imamın liderlik ettiği raşid bir yönetim olmadıkça kurtuluş, güvenlik, istikrar ve rahatlık olmayacaktır. Bunların dışındakiler ise sadece şeytanın vesveseleridir.
أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنْ اللَّهِ حُكْمًا لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ “Yoksa onlar hala cahiliye hükmünü mü istiyorlar. İnanan bir kavim için Allah’tan daha iyi hüküm veren mi vardır?” [el-Maide 50]
|
||||