- Basın Açıklaması -

Ahmediye Cemaatinin Üyeleri İle Müslümanlar Arasındaki Çatışmalar Hakkında

 

No: ID–BA–2011–RS–TR-0001 

H. 03 Rabî-ul Evvel 1432

Cakarta / Endonezya

M. 07 Şubat 2011

 

Medya organları, 06 Şubat pazar sabahı Ahmediye cemaatinin üyeleri ile Jikasek Köyü sakinleri arasında bir çatışmanın yaşandığına ve bu çatışmada 18 kişinin yaralandığına ve üç kişinin öldüğüne dair bir haber geçtiler. Jiomvia Bogoro Jiribon ve Makassar'da olduğu gibi Ahmediye cemaati üyeleri ile Müslümanlar arasında birçok çatışmalar yaşanmıştı.

 

Bu çatışmanın nedeni, Ahmediye cemaatinin üyelerinin hükümetin, Diyanet İşleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Yüksek Mahkeme'nin imzaladığı "Kapsamlı Anlaşma Mektubu" belgesindeki kararına karşı çıkmalarıdır. Zira bu belgede Müslüman olduklarını ve İslam akidesine inandıklarını kabul ettikleri sürece Ahmediye fırkasının üyelerinin, (Mirza Ahmed Gulam'ın, Resul [SallAllahu Aleyhi ve Sellem]'den sonraki nebi olduğuna inanmaları) gibi İslam usulüne aykırı sapık fikirlerini yaymalarının doğru olmadığı belirtilmiştir.

 

Tüm bu çatışmaların arkasında Müslümanların öfkesinin olduğu doğru olsa da bu öfke anlaşılır bir öfkedir. Çünkü Ahmediye fırkası, Tezkira adlı kitaplarında geçtiği üzere Resul [SallAllahu Aleyhi ve Sellem]'e ve Kur'an-il Kerim'in mukaddesatına hakaret etmiştir.

 

Ayrıca Devlet Başkanı Susilo Banbang Yudhoyono, yeterince hatta daha fazla delil olmasına rağmen Ahmediye fırkasını ve davetini yasaklamayarak faaliyetlerine karşı sessiz kalmıştır. Zira Endonezya Alimler Meclisi'nin fetvası, Koordinasyon Kurulu ve Güven Derneği'nin yaptığı araştırmanın sonuçları ve Diyanet İşleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Yüksek Mahkeme'nin imzaladığı "Kapsamlı Anlaşma Mektubu" belgesi vardır.

Birçok yerde Müslümanlarla sürtüşme çıkacak derecede Ahmediye fırkasına hareket sahası oluşturan unsur, devlet başkanının tutumunun belirsizliğidir.

 

Bu bağlamda Hizb-ut Tahrir / Endonezya, aşağıdaki hususları ifade eder:

 

1- Ahmediye fırkası ile vatandaşlar arasındaki bu sürtüşme kabul edilemez ve bunun nedeni hükümetin Ahmediye'ye karşı tutumunun belirsizliğidir.

 

2- Devlet Başkanı Susilo Banbang Yudhoyono'nun, "Ahmediye" denilen cemaatin açıkça İslam dışı ve karşıtı bir fırka olduğunu ifade eden bir karar çıkarması kaçınılmazdır. Sadece bu gibi bir karar bile Ahmediye fırkası sorununu halledecek ve daha fazla çatışma çıkmasının önüne geçecektir.

 

Devlet başkanının bu kesin kararı almayı geciktirmesi, Müslümanlar ile Ahmediye arasındaki çatışmaya davetiye çıkarmaktadır. Çünkü Müslümanlar, Ahmediye cemaati sorununu çözmek için kendilerine özel üsluplar belirleyeceklerdir.

 

3- Ahmediye fırkasının taraftarlarını, derhal doğru yola dönmeye, açıkça yalan olduğu görülen Ahmediye fırkasının öğretilerini terk etmeye, herkesin güven ve barış içerisinde yaşayacağı doğru yola dönmeye davet eder.

 

Bu Basın Açıklamasını İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız!