-Basın Açıklaması- Hilâfet’in 85 Yıllık Yokluğu, Yıkıma, Bölünmeye ve Durgunluğa Yol Açmış, Artık Değişim Anı Gelmiştir
Bugün, İslâmî Hilâfet Devleti’nin Sömürgeci ajanı Mustafa Kemal tarafından yıkılışının 85. yıldönümüdür. İslâmî Ümmet, o zamandan beri bölünmüşlüğün, işgalin ve ekonomik durgunluğun yanı sıra yabancı hegemonyanın sıkıntısını çekegelmektedir. Buna rağmen Allahu Subhânehu ve Te’alâ’nın fazlı sayesinde pek çok göstergeler, durdurulması imkânsız büyük bir değişimin, Şeriat, İslâm ve Hilâfet için yükselen bir nidanın varlığını göstermektedir.
Hizb-ut Tahrir’in İngiltere’deki Medya Temsilcisi Tâci Mustafâ, bu önemli yıldönümüne ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şöyle dedi: “1924’ten beri yöneticilerinin, Sömürgeci güçler ile birlikte halklarına karşı düzenli ilişki içerisine girdiği elli küsur zayıf ve etkisiz devlete parçalandık. Zira Filistin, Irak, Afganistan, Somali ve diğer yerlerdeki kardeşlerimiz ve bacılarımız katledildi. Bizler, Hilâfet ile temsil edilen koruyucu zırhımızın yokluğu altında en habis sömürgeci saldırılara maruz kaldık.”
“Buna rağmen işler, İslâmî âlem boyunca değişime doğru gitmektedir ve emareler herkesin göreceği şekilde açıktır. Zira Ümmet, Gazze katliamı karşısında birlik olup harekete geçerek ajan yöneticilerin alaşağı edilmesi ve Filistin’in kurtarılması amacıyla Müslüman orduların harekete geçmesi çağrısında bulundu. Ümmet, insanlığa yıkım getirecek olan malî kriz deryasındaki Kapitalizmin küresel başarısızlığını görmekte olduğu gibi Ebu Garip ve Guantanamo hapishanelerindeki ‘özgürlüğe ve demokrasiye dair’ yalancı vaatlerin ifşa oluşuna da şahit olmaktadır.”
“Müslümanlar, diktatörlüğü, sosyalizmi, demokrasiyi, krallığı ve vatancılığı deneyip başarısızlıklarına şahit olmalarından sonra yükselen seslerle yeniden adil bir Halîfenin gölgesinde İslâm nizamlarının ikamesini talep etmektedirler. Allah’a hamd ve şükürler olsun.”
“Müslümanların topraklarında Hilâfetin yeniden kurulması, Ümmetin tamamına farzdır ve şu anda pek çok insan bu İslâmî kurumun yokluğunun manasını kavramıştır. Zira Müslümanların toprakları, yeni bir liderlik altında siyasî birlikten yoksun olduğu bir ortamda tecrit olmuş veya milliyetçi devletlerin eski dar bakış açısı ile bakıldığı sürece Atlantik kıyısındaki Fas’tan başlayıp Pasifik Okyanusu sahilindeki Endonezya’ya kadar uzanan Ümmetin içerisinde yaşadığı karmaşık ve çeşitlenen sorunların çözümü neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Doğrusu İslâmî âlemin, dünya nüfusunun yaklaşık %20’si, petrol rezervinin %60’ı, doğalgaz rezervinin %55’inin yanı sıra altın ve dünya parasının %37’sine ve dünyanın toplam askerinin yaklaşık %25’ine sahip olması müthiş bir durumdur. Buna rağmen o, parçalanmışlık ve sömürülmüşlük gölgesinde neredeyse hiçbir siyasî etkiye ve bu muazzam serveti işletme liderliği şansına sahip değildir.”
“İslâmî âlemdeki azgınlığın ve fesadın alternatifi şüphesiz Hilâfet’tir. Feodal toprak ağaları ile tâğut yöneticilerden otoriteyi söküp almanın, gerçek bir hukuk otoritesi oluşturmanın yanı sıra sadece azınlık için değil herkes için refahı sağlamanın ve İslâmî âlemin geleceğine ilişkin siyasî kararların Londra ile Washington’da değil Kahire, İstanbul ve İslâmabad gibi yerlerde alınacağının teminatı ancak odur. ”
“Artık Müslümanların topraklarını birleştirecek, Filistinli ve Iraklı annelerin yanı sıra Somalili ve Keşmirli annelerin de çığlıklarına icabet edecek Hilâfeti yeniden kurmak için çalışmamızın zamanı gelmiştir. Ayrıca değişim rüzgarının, Hilâfet, Şeriat ve İslâm fikirlerini beraberinde taşıyarak bölge boyunca esmesinin zamanı da gelmiştir ki geçen 90 yıl boyunca yaşanan boğucu hayatı ortadan kaldıran gerçek bir vakıa haline gelsin.”
|
||||