بِسْـــمِ اللهِ الرَّحْمٰـــنِ الرَّحِيـــم

- Basın Açıklaması -

Sâdık Hân’ın Dinlenmesi, İngiliz Polis Devleti’ni Müslümanlara Karşı Güçlendiriyor

 

 

 H. 26 Muharrem 1429
  M. 03 Şubat 2008

 

İşçi Partisi Milletvekili Sâdık Hân ile seçmeni Baber Ahmed arasındaki özel görüşmeler sırasında geçen konuşmaların polis tarafından dinlendiğinin açığa çıkması, söz konusu olan Müslüman toplum ve “teröre karşı savaş” olunca hiçbir kuralın ve bürokrasinin geçerli olmadığının en son kanıtıdır.

 

Bu olayı yorumlayan Hizb-ut Tahrir’in Britanya’daki Medya Temsilcisi Dr. İmrân Vahîd şöyle dedi: “Söz konusu olan ‘teröre karşı savaş’ ve Müslüman toplum olunca, hiçbir kural yada bürokrasi geçerli olmamaktadır, herhangi bir Avrupa ülkesindeki en uzun süre olan, duruşmasız halde 28 günlük gözaltı süresine ilişkin mevcut drakonik yasayı öneren ve oylayan Sâdık Hân için bile olsa! Son birkaç haftadır, Müslümanların, sırf piyasada olan kitapları bulundurdukları için mahkûm edildiklerine, üniversite öğretim üyelerinin Müslüman öğrenciler aleyhine ispiyonculuk yapmaya çağrıldıklarına ve Müslüman topluluklar üzerindeki polisiye gözdağı atmosferinin yoğunlaştığına şâhit olduk. Birçokları haklı olarak McCarthyizm’den [Amerikalı senatör Joseph McCarthy’nin 1950 ilâ 1954 yılları arasında Amerikan devlet kurumları ve toplumu içerisindeki siyâsî muhâliflerini kanıtsız olarak Komünist olmakla suçlayıp yargılanmaları için başlattığı kampanya akımı] ve Müslüman topluma karşı işletilen paralel bir hukuk sisteminin varlığından söz etmişlerdir. Bu tür önlemler ilk kez, gittikçe artan tutuklamalar ve gözaltılar ile Komünist bloktaki totaliter toplumların korunması biçiminde görüldüğü için olsa gerek, Sâdık Hân’ın espiyonajı fazlasıyla şaşırtıcı görülüyor. Hatta bir diğer İşçi Partisi Milletvekili Andrew Mackinlay bile Sâdık Hân’ın dinlenmesi olayının, ‘totaliter bir rejimin tüm niteliklerine’ sahip olduğunu söyledi.

 

Hükümet’in soruşturma çağrısı da, on yıllardır otoriter önlemlerden çok daha fazlasını yapmaya devam ettikleri gerçeğini gizleyemez. Buna, duruşmasız gözaltı süresinin artırılması, kimlik kartı uygulamasına geçilmesi, kontrol kurallarının sıkılaştırılması ve daha fazla drakonik yasalar da dâhil. Böylesi şeyler Burma veya Zimbabve gibi totaliter rejimlerin gölgesinde açığa çıkarılmış olsa, bu Batılı yönetimlerden pek çok homurtulu sesler işitiyor olurduk. Ne var ki hakikatte bu Batılı demokratik rejimler de kendi vatandaşlarına karşı casusluk yapılmasını engellemek için yeterince güvence sağlamaktan âcizdirler. Şu halde birçok Müslümanın, İngiltere’nin toplumumuza karşı bir polis devletine dönüşmeye başladığına inanmaları haksız mıdır?

 

İslâm, bazı politikacılar ve medya tarafından mütemâdiyen öylesine yanlış gösterilip çarpıtılmaktadır ki ‘oyunun kuralları’nın vatandaştan vatandaşa değişmediğine inancı kırmaya çalışmaktadırlar. Oysa İslâm Âlemi’nde insanların başlarındaki laik sistemlere bir alternatif olarak arzuladıkları Hilâfet Devleti, tebâsına karşı casusluk yapılmasını kesin olarak men eder, suçluluğu kanıtlanana dek herkesin mâsum olduğunu teyit eder ve herkesi hukuka dayalı bir adâlete muhatap kılar. Politik çıkarlar yada materyalist kazançlar uğrunda manipüle edilen, insanların önyargılar ve korkular yoluyla incitilmesine meydan veren bir hukuk sisteminin ve yasamanın varlığına asla izin vermez.

 

Bu Basın Açıklamasını İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız!